Тернопіль: Патріарх Кіріл впроваджує в Україні політичну концепцію "руского міра", - заява



Тернопільський обласний комітет порятунку Нації та Держави 26 липня прийняв заяву на захист Українських Національних Святинь, під якою поставили свої підписи майже тридцять представників політичних партій та громадських організацій. «Свої візити в Україну громадянин Російської Федерації Владімір Ґундяєв ("Патріарх Кіріл") використовує для того, щоб впроваджувати розроблену московським керівництвом, ворожу українській державності політичну концепцію "руского міра", в якому незалежній Україні немає місця. Теперішній його приїзд присвячений побудові в серці Києва "патріаршої резиденції", такого собі московського анклаву, з якого відбуватиметься керівництво п’ятою колонною», - йдеться у заяві. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської обласної ради.


Подаємо текст заяви повністю:

У переддень річниці Хрещення Київської Русі українська спільнота занепокоєна цілеспрямованим політичним втручанням у духовне життя України – приїздом у нашу державу спецкомісара Кремля – “Патріарха Кіріла”, який намагається перетворити українські духовні святині у центри розпалювання антиукраїнської пропаганди та релігійної ворожнечі.

Свої візити в Україну громадянин Російської Федерації Владімір Ґундяєв (“Патріарх Кіріл”) використовує для того, щоб впроваджувати розроблену московським керівництвом, ворожу українській державності політичну концепцію “руского міра”, в якому незалежній Україні немає місця. Теперішній його приїзд присвячений побудові в серці Києва “патріаршої резиденції”, такого собі московського анклаву, з якого відбуватиметься керівництво п’ятою колоною. Адже, Москві байдуже – чи це база Чорноморського флоту в Севастополі, чи це захоплена нею Києво-Печерська Лавра. Вона використовує їх лише як політичний інструмент для знищення України. І робить це за повної згоди режиму Януковича, який запопадливо виконує усі забаганки своїх московських господарів. Наприклад, для забезпечення комфорту Кіріла московські холуї перейменували столичну вулицю Івана Мазепи. Сьогодні московська церква вже висунула вимогу щодо передачі їй Софії Київської та просуває ідею щодо титулування громадянина РФ Ґундяєва “патріархом Московським, Київським і всіх земель руськіх”.

Українські християнські центри – Зарваниця, Почаївська, Святогірська та Києво-Печерська лаври, Софія Київська – це духовне багатство українців та місця, до яких з молитвами йдуть паломники з усього світу. Українські святині мають належати українському народові, а Кремль зі своєю кишеньковою церквою, які намагаються вкрасти у нас духовні центри, – мають отримати відсіч українців на свої імперські зазіхання.

Закликаємо українців приєднуватися до акцій протесту проти візиту громадянина РФ Владіміра Ґундяєва та взяти участь у Хресній ході від Володимирського собору до Володимирської гірки, яку 28 липня 2010 року проведе Українська Православна Церква Київського Патріархату. Ми повинні  захистити українські святині від посягань духовних колонізаторів та показати всю  силу прадавньої України!»

Також члени  «Комітет порятунку нації і держави» прийняли рішення звернутись до тернополян, усіх свідомих українців прийти 28 липня до символічного хреста, встановленого на набережній Тернопільського ставу, де відбудеться міжконфесійний молебень та освячення води з нагоди річниці хрещення Київської Русі.

«Це буде наша підтримка Хресній ході, яка відбудеться у Києві, і наша спільна позиція проти кремлівської експансії  та намагань відібрати в українців їхні духовні святині», – зазначив  співголова комітету , депутат обласної ради Олег Сиротюк.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи