На Прикарпатті створено громадську гуманітарну раду



З метою врахування суспільно значущих інтересів у вирішенні найважливіших питань гуманітарного розвитку, підготовки пропозицій щодо забезпечення додержання прав і свобод людини і громадянина у сферах освіти, науки, культури і мистецтва, охорони здоров’я, інтелектуальної та творчої діяльності, впровадження системних реформ для досягнення відповідності європейським стандартам захисту таких прав при обласній державній адміністрації утворено громадську гуманітарну раду, яку очолив Михайло Вишиванюк. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Івано-Франківської облдержадміністрації.

У Положенні про громадську гуманітарну раду, затвердженому розпорядженням голови ОДА від 30.06.2010р. № 380, визначено основні її завдання. Зокрема, вивчення процесів у сфері гуманітарного розвитку регіону та вироблення пропозицій щодо визначення пріоритетів та механізмів здійснення реформ у сфері гуманітарного розвитку; забезпечення збереження на території області громадянської злагоди в суспільстві, формування толерантності в міжнаціональних відносинах; запобігання проявам політичної некоректності, конфліктогенним та екстремістським тенденціям у суспільному житті краю; забезпечення виконання зобов’язань України за міжнародними договорами України, зокрема, за Європейською хартією регіональних мов або мов національних меншин та Рамковою конвенцією Ради Європи про захист нацменшин; забезпечення проведення громадських обговорень, наукових конференцій, круглих столів з питань реформ у сфері гуманітарного розвитку; вивчення стану забезпечення додержання а області прав громадян у гуманітарній сфері, підготовка на основі кращого світогляду пропозицій щодо вдосконалення законодавства України та ін.

Рішення ради матимуть рекомендаційний характер.

Рада інформуватиме громадськість про свою діяльність шляхом подачі інформації на офіційний веб-сайт ОДА.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи