Флеш-моб «Захистимо нашу Свободу слова» пройшов у Тернополі



10 червня 2010 року за ініціативи Тернопільської міської організації ВО "Свобода" відбулася акція протесту проти міліцейського свавілля та політичних репресій. У рамках акції відбулося пікетування УМВС України в Тернопільській області та флеш-моб "Захистимо нашу Свободу слова". Учасники протесту були у пов’язках з червоним хрестом, що символізує введення цензури та заборону проведення мирних акцій. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода".

Присутні тримали транспаранти: ""Убивць Ігоря – за грати!", "Геть міліцейське свавілля!", "Могильова - у відставку!", "ЧК = НКВД = МВС", "Присяга народу чи служба бандитам?".

Голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода", депутат Тернопільської міської ради Михайло Головко оголосив про початок безстрокової акції протесту проти свавілля міліції та політичних репресій. Зокрема він зазначив:

"За перших 100 днів новий режим показав свою правдиву сутність і те, на що він здатний:

8 квітня 2010 року затримано учасників акції протесту проти українофобської виставки в "Українському домі" міліція звинуватила журналістів і громадських діячів у використанні нецензурної лайки та погромі виставки. Як стало відомо пізніше, звинувачення про погром виставки навіть не фігурували у протоколах про адміністративне затримання і не були висунуті під час судового розгляду, а нецензурною лайкою, за твердженням командира полку "Беркута" Александрова, були крики "Ганьба!".

27 квітня 2010 року відбулося незаконне затримання голови Тернопільської обласної ради, керівника секретаріату ВО "Свобода" Олексія Кайди після акцій протесту під Верховною Радою та велелюдного Маршу вулицями Києва.

2 травня 2010 року відбулося незаконне затримання заступника голови ВО "Свобода" голови Київської міської організації Андрія Мохника та заступника голови Київської "Свободи" Андрія Іллєнка, щодо яких 1 травня 2010 року було застосовано примусовий привід у міліцію. Затримані були доставлені у слідче управління ГУ МВС України в місті Києві на допит у кримінальній справі про масове порушення громадського порядку, яке буцімто мало місце під час мирної акції протесту біля Верховної Ради 27 травня 2010 року.

11 травня 2010 року затримання свободівців, які брали участь в акції протесту біля Верховної Ради України. У відділку затриманим повідомили, що їх затримали у зв’язку з підозрою, що вони пошкодили автівку народного депутата. Не зважаючи на повідомлену причину затримання, міліцію цікавила інформація про акцію протесту під Верховною Радою 27 квітня 2010 року!

17 травня 2010 року відбулося вбивство 19-річного студента Ігоря Індиги у Шевченківському районному відділі міліції міста Києва, до цього часу винні не покарані. МВС продовжує заявляти: "Сам тричі впав".

Враховуючи вищенаведене Тернопільська міська організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" з 10 червня 2010 року розпочинає безстрокову акцію протесту. Метою проведення акції є припинення беззаконня та свавілля, яке панує в Україні".

 

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи