Тернопільська "Свобода" вимагає припинити свавілля міліції та покарати убивць студента



1 червня 2010 року Тернопільська міська організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода", молодіжна організація "Сокіл" та Студентська Свобода взяли участь в акції протесту проти свавілля міліції біля Тернопільського обласного управління МВС України. Пікетувальники вимагали припинити регулярне безкарне свавілля міліції та відставки Могильова, який є виконавцем широкомасштабних репресій нелюдами в пагонах проти громадян України. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода".


Акція відбулася у відповідь на вбивство у Шевченківському райвідділу 19-річного студента Київського професійно-педагогічного коледжу ім. А.С. Макаренка Ігоря Індила, що відбулося 17 травня 2010 року. Дільничний міліціонер забрав 19-річного студента у районний відділок міліції Шевченківського району, а вже на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу.

Під час акції протесту голова Тернопільської міської організації Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Михайло Головко прокоментував гальмування розслідування справи та оголосив про вимоги до влади:

"Загибель Ігоря Індила – результат діяльності запущеної Януковичем репресивної машини. Саме Янукович несе моральну та персональну відповідальність за це вбивство, адже він має тотальний контроль над прокуратурою та правоохоронними органами.

Персональну відповідальність за вбивство Ігоря Індила несе також міністр внутрішніх справ Могильов, який є виконавцем широкомасштабних репресій проти громадян України. Саме з ініціативи цього міністра були перепризначені керівники усіх обласних та районних управлінь внутрішніх справ. Він має піти у відставку".

"Минув рік з часу убивства в Одесі студента Максима Чайки, як ми спостерігаємо ще одне вбивство молодого громадянина. Святкуючи своє 19-річчя молодий юнак навіть не сподівався, що це буде його останнє свято. Фатальний випадок свавілля міліції набув розголосу по усій Україні та не залишив байдужим жодного свідомого громадянина.

Після приходу нової окупаційної влади режим Януковича поступово перетворює Україну на "поліцейську державу". По усій території України відбуваються утиски молодих патріотів, безпідставні затримання, не обґрунтовані допити та незаконні обшуки. Брутальна поведінка міліція уже стала повсякденною манерою нелюдів в пагонах під час проведення мирних акцій протесту до теперішньої влади.

Ми вимагаємо припинити вбивство українських громадян чиновниками, робота яких оплачується з наших кишень. Убивці мають бути покарані. Гарантуємо у разі не виконання наших вимог – радикальний громадський спротив", - наголосив керівник Тернопільської молодіжної організації "Сокіл" Ігор Бойчук.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи