Вишиванюк хоче будувати гідроелектростанції, щоб запобігти повеням

«Будівництво гідроелектростанцій унеможливить виникнення повеней та забезпечить Карпатський регіон власною дешевою електроенергією», - заявив губернатор Прикарпаття виступаючи на Раді Єврорегіону «Верхній Прут», - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

29 травня голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк взяв участь у черговому засіданні Ради Єврорегіону «Верхній Прут», яке відбулося у Буковинському економічному центрі у румунському м. Сучава за участі представників Румунії, України та Молдови.

На засіданні Ради Єврорегіону йшлося і про зовнішню діяльність - спільну діяльність членів Єврорегіону в Конференції Центральної Європейської ініціативи (ЦЄІ) в Чернівцях і презентацію спільної загальної думки про необхідність виходу із ізоляції Єврорегіону «Верхній прут» відносно транспортних маршрутів, у тому числі включення в транскордонні коридори Сучава-Сирет-Чернівці-Пан Європейський коридор ( другий квартал 2010 року).

Розглянуто ряд проектів, які можуть бути підтримані Єврорегіоном «Верхній Прут». Зокрема, проект модернізації повітової дороги Бродіна - кордон України; фестиваль Карпатських гір; запровадження ефективної системи сортування відходів для виробництва екологічної енергії; створення системи виробництва, переробки та просування економічного сільського господарства; створення спільних туристичних маршрутів; формування пілотного транскордонного лісодеревообробного кластеру на базі співробітництва Карпатської та Альпійської конвенцій у басейні Дунаю тощо.

У своєму виступі голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк підтримав попередню діяльність Карпатського Єврорегіону «Верхній Прут», зокрема щодо боротьби зі стихією у Карпатах. Водночас, він звернув увагу на те, що, «як правило, ми боремося з наслідками стихії, а треба активно працювати на її випередження, зробивши уроки з повені 2008 року».

Михайло Вишиванюк наголосив на необхідності будівництва гідроелектростанцій, які, за його словами, «з одного боку унеможливлять виникнення повеней, а з другого - забезпечуватимуть Карпатський регіон власною дешевою електроенергією».

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи