Кримінальну справу по дачі Ющенка порушили на Прикарпатті

Через будівництво сауни на дачі Ющенка порушено кримінальну справу, - повідомляє "ЗІК".

Порушено кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів, виділених на відновлення пошкоджених стихією об’єктів ДО «Резиденція Синьогора», яку використовував екс-президент Віктор Ющенко. Про це ЗІКу повідомили 26 травня у прес-службі Генпрокуратури.

Як встановлено, посадові особи без погодження і дозволу Державного управління справами, як головного розпорядника, у порушення п. 8 ст. 7 Бюджетного кодексу України, незаконно змінили цільове призначення бюджетних коштів на суму майже 1,2 млн грн, виділених на реконструкцію. Вказану суму незаконно використали на будівництво нової споруди – сауни, яка зведена окремо від оздоровчо-лікувального корпусу.

Крім того, службові особи, отримавши з бюджету 2,5 млн грн на відновлення пошкоджених стихією об’єктів ДО «Резиденція Синьогора», розтратили майже 374 тис. грн.

Прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів, виділених на відновлення об’єктів, пошкоджених внаслідок стихійного лиха, що сталося у липні 2008 року, посадовими особами ДО «Резиденція Синьогора» Державного управління справами, порушення законодавства про бюджетну систему України, зловживання службовим становищем, службового підроблення, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 210, ч. 2. ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи