Регіонали назвали незаконною заборону терміну „Велика вітчизняна війна” на Львівщині

Львівська обласна організація Партії регіонів назвала незаконним рішення Львівської облради про щорічне відзначення на території Львівщини 8-9 травня як Днів пам’яті жертв Другої світової війни, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі ЛОО ПР.  

«В обласну партійну організацію поступають численні звернення ветеранів Великої вітчизняної війни, громадян з приводу чергового деструктивного рішення сесії Львівської обласної ради, яка вирішила не вживати на території Львівщини термін „Велика вітчизняна війна”. Сказати, що це рішення незаконне і ображає почуття живих і пам’ять полеглих воїнів цього справді всенародного опору фашистській диктатурі – означає не сказати нічого», — йдеться у заяві львівських регіоналів. 

У ПР вважають, що Львівська облради намагається заробити політичні бали на небезпечних для цілісності і соборності держави темах. «Львівська обласна рада мусить навчитися діяти в рамках її повноважень визначених законом. Вихід за ці рамки – це не тільки політична провокація, а кримінальне діяння і на це повинна реагувати прокуратура та інші правоохоронні органи», — йдеться у заяві ЛОО ПР. 

На думку львівських регіоналів, рішення Львівської облради, які суперечать закону, мають бути скасованими.

Нагадаємо, що 25 травня Львівська облрада прийняла рішення про щорічне відзначення на території Львівщини 8-9 травня як Днів пам’яті жертв Другої світової війни, в якому зазначено про відмову від використання терміну „Велика вітчизняна війна” як такого, що суперечить українським історичним реаліям.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи