Термін „Велика вітчизняна війна" не відповідає українській історії — Львівська облрада



Львівська облрада  прийняла рішення про щорічне відзначення на території Львівщини 8-9 травня як Днів  пам’яті жертв Другої світової війни, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода".

Відповідне рішення Львівська облрада прийняла сьогодні, 25 травня, з ініціативи фракції ВО «Свобода».

Своїм рішенням Львівська облрада доручила Львівській облдержадміністрації розробити та затвердити заходи з відзначення цих днів, передбачивши поминальні та скорботні заходи з вшанування українців, які стали жертвами німецько-фашистського і московсько-комуністичного тоталітарних режимів.

Також Львівська облрада вирішила не вживати під час заходів 8-9 травня термін „Велика вітчизняна війна" як такий, що не відповідає українській історичній реальності.

Крім цього, рішенням передбачено заходи з висвітлення повної та об‘єктивної історії збройного національно-визвольного руху українців у 40-50-х роках XX ст. та вшанування учасників цього руху під час відзначення Днів пам‘яті Другої світової війни.

Водночас депутати звернуться до Генпрокуратури України з проханням вжити заходів з недопущення використання прапорів і символіки неіснуючої країни СРСР та інших тоталітарних держав та звернуться до обласних рад України з пропозицією прийняття аналогічних рішень.




Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи