Незалежність далася Україні дорогою ціною і... нищенням цвіту нації, – Кайда



Громада Тернополя 16 травня вшанувала пам’ять жертв політичних репресій. Мітинг пам’яті відбувся біля меморіальної дошки жертвам політичних репресій. Участь у ньому взяли представники влади області та міста, колишні політв’язні, репресовані, їхні нащадки, громадськість. Священослужителі відправили панахиду на невинно загиблими від тоталітарного режиму. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської обласної ради.

"Незалежність далася Україні дорогою ціною і життям сотень тисяч кращих синів та дочок, – зазначив, виступаючи перед присутніми, голова обласної ради Олексій Кайда. – Цвіт нації нищили у 30-их, 40-их, 50-их. Московсько-більшовицький терор проти нашої нації був найстрашнішим у світовій історії ХХ століття. Але чим більше намагалися поставити на коліна українців Голодомором, репресіями, виселеннями, тим впертіше боровся народ за право бути господарями на своїй землі. Ніколи наша нація не зазіхала на чуже, вона лише боронила своє – свою землю, культуру, свою мову і свої традиції. Але на дев’ятнадцятому році незалежності нам знову починають забороняти мітинги, нас не пускають в Київ на мирні акції протесту. Заради світлої пам’яті тих, хто своє життя поклав на вівтар свободи та задля нас, нині сущих, не даймо себе зламати. І пам’ятаймо Шевченкові слова: "Борітеся – поборете". Схилімо голови і пом’янімо усіх, хто боровся за нашу державу. Побудуймо таку Україну, про яку мріяли вони".

Представники влади та громадськість поклали квіти до меморіальної дошки жертв політичних репресій.

Після мітингу голова обласної ради та голова ОДА відвідали музей політв’язнів та репресованих.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи