Ймовірність політичних репресій прогозує голова Тернопільської облради О. Кайда



Голова Тернопільської обласної ради, голова Секретаріату Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олексій Кайда направив відкритий лист до Президента України, Генерального прокурора України, голови Служби безпеки України та міністра внутрішніх справ України із попередженням, що спроби сфабрикувати проти нього звинувачення розцінюватимуться як спланована, підготовлена провокація та брутальна фальсифікація, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облради.

Зокрема, у відкритому  листі, йдеться:

«27 квітня 2010 року у Києві, після мітингу біля пам’ятника Тарасові Шевченку міліція затримала мене і безпідставно, близько двох годин протримала в Шевченківському РУ ГУ МВС у м. Києві, брутально поводячись та не допускаючи адвокатів».

Очільник обласної ради О. Кайда переконаний, що існує реальна загроза провокацій щодо нього  та його колег по партії: «Змушений заявити, що участі в будь-яких корупційних схемах не беру, бізнесом не займаюсь, будь-якої іншої діяльності, яка б порушувала чинне законодавство України, не здійснюю, незареєстрованою вогнепальною зброєю та вибуховими пристроями не володію та їх розповсюдженням не займаюсь. Наркотичних засобів, як і алкогольних напоїв, не вживаю та не торгую ними. Будь-яких інших протиправних дій не веду. У тому числі хабарів не беру. Тому будь-яка спроба звинуватити мене в певному правопорушенні розцінюватиметься як спланована, підготовлена провокація, брутальна фальсифікація та відверте нехтування конституційними правами та свободами. А такі дії нинішньої влади вважатимуться політичними репресіямиТакі злочинні дії теперішнього режиму ведуть до руйнації демократичних засад в Україні та нівелювання Декларації прав людини, несуть загрозу перетворення України у тоталітарну державу".

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи