Під час святкового параду до центру Львова не пускали навіть депутатів облради — заява






Під час святкового параду до центру Львова не пускали навіть депутатів Львівської облради, — повідомив кореспондента «ОстроВ» заступник голови ВО «Свобода», депутат Львівської облради Олег Панькевич.

«Такого, як сьогодні, ще не було у Львові. Весь центр був перекритий, фактично було обмежено будь-яке пересування. Не могли пройти люди з посвідченнями журналістів, не могли пройти люди з посвідченнями  депутатів Львівської обласної ради. Це є безпрецендентно і це свідчить про те, що в Україні та у Львівській області зокрема встановлюється диктатура, бо інакше такого явища пояснити не можна. Обмежена просто свобода пересування. Ми знаємо, що є рішення суду щодо проведення масових заходів певним політичним організаціям, то це не означає, що депутат обласної ради чи журналіст не може перейти до того місця в його рідному місті, яке його цікавить», — сказав Олег Панькевич.  

За словами депутата, міліціонери забирали в представників «Свободи» прапори, а також, «посилали на три букви» журналістів з посвідченнями.

Олег Панькевич стверджує, що «Свобода» буде продовжувати активні акції протесту. «Сьогодні була конкретна акція: протест проти нав’язування Дня Перемоги у Великій Вітчизняній Війні, бо ідеологічно, ми вважаємо, що цей термін не підходить до історії України, його вживати не можна. Ми сьогодні своєю виставкою прирівнюємо Сталіна до Гітлера, ми протестуємо про того, що відбувається в Україні: нав’язування імперського міфу, радянські фільми на телебаченні — включіть будь-який канал — там йдуть старі радянські фільми, де батько-Сталін і таке інше; вже встановили Сталіна в Запоріжжі. Ми хочемо сказати, що цьому буде опір, і опір дуже рішучий. Ми будемо реагувати на кожну дію влади і маємо на це право. І ніякі турнікети, ніякі міліцейські дії цього не можуть зупинити», — сказав він.

Свободівець пообіцяв, що на найближчій сесії Львівської облради підніматиме питання щодо дій міліції на День перемоги.

Нагадаємо, що центр Львова, де відбувся святковий парад до Дня перемоги, був повністю закритий для проїзду і проходу — на всіх вулицях виставлені турнікети і міліцейські кордони. Міліціонери нікого не пропускали, навіть журналісти проходили до центру у двох визначених місцях. Пересічні львівяни не мали змоги подитивитись на парад.

Сьогодні предстанвики ВО «Свобода» провели у Львові акцію протесту, в ході якої потоптали червоні прапори, висловлюючи свою позицію щодо святкування Дня перемоги.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи