Мітингом-реквієм відзначить Тернопіль 65-річницю Перемоги



В Тернополі з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років передбачається провести в Палаці культури «Березіль» ім. Леся Курбаса урочисті збори громадськості   та святковий концерт  за участю народних депутатів України, депутатів місцевих рад, представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян та ветеранів Великої Вітчизняної війни, а також мітинг – реквієм та покладання квітів до меморіалів полеглих воїнів на Пагорбі Слави та на Микулинецькому кладовищі. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської міської ради.


Також у загальноосвітніх навчальних закладах м. Тернополя проводитимуть тематичні уроки, лекції, бесіди з історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років за участю ветеранів війни, організовуватимуть екскурсії для школярів в обласний краєзнавчий музей та походи по місцях бойової слави.

У кінотеатрі сімейного відпочинку «Перемога» відбудеться демонстрація художніх та документальних фільмів, присвячених героїзму та самовідданості історичного минулого українського народу, а у бібліотеках міста, шкільних бібліотеках, в кабінетах історії діятимуть виставки фотодокументальних матеріалів, мемуарної та історичної літератури, присвячені 65-річчю Перемоги.

Розпорядженням міського голови зобов’язано організувати відвідування учасників бойових дій, інвалідів Великої Вітчизняної війни та учасників національно – визвольних рухів, які перебувають на обліку в територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян та надати їм необхідну допомогу. 

Окрім того, буде організовано виплату щорічної разової допомоги до 9 травня 2010 р. відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

В церквах Тернополя відбудуться Богослужіння – пошанування полеглих у Великій Вітчизняній війні.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи