Львівська облрада вагається із висловленням недовіри голові ЛОДА Горбалю



Голова Львівської облради та депутати не хочуть псувати відносини з новим головою Львівської ОДА Василем Горбалем, тому не поспішають зі скликанням позачергової сесії для висловлення недовіри губернатору, — повідомила кореспондента „ОстроВ” прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода" з посиланням на депутата Львівської облради Пилипа Пилипенка.

"До початку засідання було зібрано 41 підпис депутатів, зокрема, фракції ВО "Свобода".  Однак, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник не поспішав приймати заяву депутатів із необхідною для скликання позачергової сесії кількістю підписів. Призначення "регіонала" Василя Горбаля на посаду голови ОДА та його відверта антидержавна позиція, підтверджена у перші ж дні перебування на посаді голосуванням за ратифікацію угод Януковича-Мєдвєдєва щодо російського флоту, — це надзвичайна ситуація, яка потребує негайної реакції суспільства, насамперед, найвищого представницького органу Львівщини — Львівської обласної ради”, —  сказав Пилип Пилипенко після засідання керівників фракцій і груп у Львівській облраді, яке відбулося 29 квітня.  

За словами депутата, голова облради закону наразі не порушив, однак, на його думку, немає потреби відкладати позачергову сесію. „Якби голова облради бодай трохи дбав про долю держави та свою честь, то він, не гаючи часу, сам скликав би позачергову сесію, маючи на це повноваження. Він цього не зробив, більше того, він не відгукнувся на ініціативу третини депутатського корпусу про скликання сесії. Справді, за законом, голова облради має 10 днів, щоб скликати президію і призначити час проведення сесії. Але не бачу потреби відкладати таке важливе рішення", — сказав Пилип Пилипенко.

Нагадаємо, що депутати Львівської облради розпочали збір підписів за проведення позачергової сесії для висловлення недовіри голові Львівської ОДА Василю Горбалю через голосування останнього в якості нардепа за продовження перебування російського флоту в Україні.




Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи