Відродити цукрову галузь хочуть на Прикарпатті

В Городенці Івано-Франківської області проведено народу з приводу відродження цукрової галузі, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

21 квітня на базі Городенківського району Івано-Франківської області проведено обласний семінар-нараду на тему "Вирощування цукрових буряків в Городенківському районі", в якому взяли участь заступник голови облдержадміністрації В.Брус, Герой України, голова наглядової ради Агрохолдингу "Мрія" (Гусятинський район Тернопільська область) І.Гута, начальник обласної інспекції захисту рослин С.Коржан, представники Городенківського, Снятинського, Тлумацького, Тисменицького, Коломийського, Рогатинського, Богородчанського районів.

На зібранні йшлося про стан аграрного сектора економіки Городенківського району та відродження цукрової галузі області. З метою створення умов для високоефективного, конкурентоспроможного цукровиробництва, розвитку внутрішнього ринку цукру, кращого задоволення потреб українських споживачів продукцією, виготовленою в місцевих умовах, та відновлення роботи Городенківського цукрового заводу було створеногромадську організацію "Івано-Франківська обласна асоціація цукровиробників", яку очолив І.Гута. Він запевнив, що завод запрацює з 1 вересня п.р. і закликав присутніх керівників сільгосппідприємств сіяти цукровий буряк. Також учасники зібрання побували на полях ПАФ "Поточищанське", де ознайомилися з технологіями посіву цукрового буряка, новим сучасним комплексом техніки. На цей час в районі посіяно більше 1000 га цукрових буряків, заплановано посіяти 3000 га.ся і прокуратура.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи