Львів отримає від ЄС 106,9 тис. євро на енергозбереження






Львівська міськрада отримає від програми Європейського союзу CIUDAD 106,9 тис. євро для проведення заходів з енергозбереження у гімназії «Сихівська», — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі Львівської міськради.

Проект MODEL-CIUDAD щодо реалізації заходів з енергозбереження  представляв посол і голова Представництва Європейського союзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра сьогодні у Львові.

У межах проекту Львів  отримає від програми Європейського союзу CIUDAD 106 866 євро (80%) та виділить з власного бюджету 26 716 євро (20%) для проведення заходів з енергозбереження у гімназії «Сихівська».

У гімназії планується виконати утеплення зовнішніх огороджувальних конструкцій пінополістиролом, заміну віконних конструкцій, встановлення забатарейних екранів у підвіконній частині стіни, модернізація внутрішніх систем тепловикористання.

«Споживання енергії на душу населення є одним з найвищим у Європі. Це Україні дісталося у спадок від СРСР. Тому Європейський Союз допомагає Україні та сусідам на Схід від ЄС у оптимізації та скороченні енергоспоживання. Тому ця школа є одним з пілотних проектів у вдосконаленні системи енергоспоживання в Україні», — сказав Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

Голова Представництва ЄС відзначив важливість розуміння населенням необхідності економного використання енергоресурсів. «Пілотний проект з поліпшення енергоспоживання, що впроваджується у середній школі, є важливим з кількох точок зору: по-перше, скоротиться енергоспоживання у школі, по друге, будуть фінансові заощадження, і по-третє, важливо, що це все відбувається на очах дітей. І нове покоління таким чином автоматично залучається і підвищується їх рівень усвідомлення важливості питань енергоспоживання. Цей проект має технічний, фінансовий та інформаційно-роз’яснювальний аспекти», — сказав він. 

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи