На незаконному використанні 4 мільйонів гривень попалось держпідприємство на Прикарпатті

12 квітня в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу стосовно службових осіб одного з державних підприємств паливно-енергетичного комплексу, розташованого в Калуші. Зокрема, державне підприємство Прикарпаття без потреби закупило мазуту на суму майже 4 млн грн, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі МВС.

В ході перевірки правоохоронці з’ясували, що керівництво держпідприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно і без будь-якої потреби здійснило закупку мазуту за явно завищеними цінами. Укладений посередницькою фірмою договір про придбання нафтопродуктів надзвичайно дивний з огляду на те, що підприємство здійснює виробничу діяльність з використанням природного газу і технологічний процес ніяким чином не передбачає використання мазуту. На сьогодні придбаний мазут, а це півтори тисячі тонн, підприємством не використаний. Натомість згідно з бухгалтерськими документами підприємство щедро розрахувалося з фірмою-посередником, перерахувавши за нафтопродукти 3 мільйони 891 тисячу гривень. Саме ця сума, як збитки, фігурує у матеріалах кримінальної справи.

Вивчивши матеріали міліції, прокуратура міста Калуша порушила кримінальну справу. Дії службових осіб державного підприємства кваліфікуються, як зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. До речі, як з’ясували оперативники ДСБЕЗ, на ринку нафтопродуктів мінімальна ціна мазуту марки М-100 становить 1900 гривень за тонну. Мазут цієї марки в Україні виробляють 6 заводів. Натомість калуське держпідприємство без належного оприлюднення оголошення про проведення закупівлі і без проведення переговорів здійснило процедуру закупівлі нафтопродуктів в одного учасника за ціною 2650 гривень за одну тонну мазуту.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи