Голова комунального господарства Івано-Франківська подав у відставку

Начальник міського УЖКГ Петро Косюк подав у відставку, заявивши перед цим, що влада навмисно блокує ремонт доріг в місті, - повідомляє "Галицький кореспондент".

Гроші на ремонт доріг в Івано-Франківську є, проте міська влада блокує роботу асфальтного заводу і навмисно не починає ямковий ремонт доріг. Про це заявив головний комунальник міста Петро Косюк на засіданні робочої групи з розробки пропозицій щодо ремонту міських доріг, яке відбулося у понеділок, 13 квітня.

На попередньому засіданні Івано-Франківської міської ради депутати провалили питання ремонту та реконструкції франківських доріг. Фракція БЮТ у міській раді звинуватила мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса у лобіюванні інтересів сумнівного підприємства "Восток 2006", яке мало б виграти тендер орієнтовною вартістю 30 мільйонів гривень. А міський голова у відповідь заявив, що у міському бюджеті нема грошей навіть на ямковий ремонт.

Та з'ясувалося, що гроші таки є і ще місяць тому можна було почати латати діри на дорогах. Очі всім відкрив начальник міського УЖКГ Петро Косюк. Він повідомив, що для початку роботи асфальтного заводу необхідно 750 тисяч гривень, а до міського бюджету надійшло приблизно два мільйони транспортного збору. Наступного дня Петро Косюк відмовився давати будь-які коментарі з цього приводу. "Я написав заяву на звільнення. Тому не буду нічого коментувати і не хочу піаритися", ­- сказав він.

Його заступник Василь Білик не підтвердив і не спростував інформацію про кошти на ремонт доріг. "Я не знаю, чи є гроші, чи нема. Косюк це сказав,­ я чув. Це треба питати у фінансовому відділі". Зате Вікторія Сусаніна, начальник міського управління фінансів, підтвердила, що грошей на початок поточного ремонту доріг справді достатньо. За інформацією «ГК», мерія вирішила не виділяти жодних коштів на ремонт міських шляхів, поки на сесії не дотиснуть питання 30 мільйонів для «Востоку 2006».

Члени робочої групи, розглядаючи питання стосовно ремонту та реконструкції міських доріг, таки дійшли компромісу. Домовилися винести на наступне засідання міськради, яке відбудеться у четвер, 15 квітня, проект рішення, в якому будуть виписані умови на проведення тендера орієнтовною вартістю 30 мільйонів гривень. "Ми виписуємо тільки тендерні умови, а хто виграє - це буде визначати тендерна комісія", ­- каже голова міськрадівської фракції БЮТ Ярослав Бачкур. У проекті рішення члени робочої групи запропонували також виписати пункт, яким визнати роботу комунальних служб Івано-Франківська незадовільною. "За те, що гроші на ремонт доріг були, а їх ніхто не проводив", - пояснює депутат.

Голова Івано-Франківської міської асоціації приватних таксистів Роман Жук, який теж був присутній на засіданні робочої групи, говорить: "Ми готові були виїхати на вулиці і заблокувати роботу міста. Але бачимо, що наша влада щось почала робити". За його словами, таксисти найбільше потерпають від поїздок на вулиці Бельведерська, Новгородська, Деповська, Й.Сліпого, Г.Хоткевича, Миру, тому і рекомендують комунальникам почати ямковий ремонт саме з цих вулиць.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи