Понад 90 млн. грн. заборгували державі суб’єкти господарювання Тернопільщини



Податковий борг суб’єктів господарювання Тернопільської області до зведеного бюджету, станом на 01.04.2010 року, складає 91,6 млн. грн., в тому числі до державного бюджету – 76,9 млн. грн.

Податковий  борг платників, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство - становить 56,8 млн. грн., що складає 62% від загальної суми боргу, - повідомив кореспондента «ОстроВ» начальник відділу погашення прострочених  податкових зобов’язань ДПА в Тернопільській області Роман Солтис.

За  перший квартал цього року погашено податковий борг до зведеного бюджету у розмірі 24,3 млн. грн. В абсолютному значенні скорочено податковий борг 541 підприємства на загальну суму 13,2 млн. грн., в тому числі у повному обсязі – 332 підприємств на суму 10,7 млн. грн.

Підрозділами погашення прострочених податкових зобов’язань органів ДПС області лише за рахунок вжитих заходів по сплаті податкового боргу мобілізовано до зведеного бюджету 7,9 млн. грн., що на 157 тис. грн., або на 2% більше, ніж за відповідний період минулого року, в тому числі до державного бюджету залучено 5,7 млн. грн. Зокрема, за рахунок реалізації майна, що перебуває в податковій заставі, надійшло 803 тис. грн. Внаслідок застосування адміністративних арештів в рахунок погашення податкового боргу надійшло 50 тис. грн. Постійно ведеться тісна співпраця з арбітражними керуючими з метою прискорення завершення ліквідаційних процедур, активізації роботи по надходженню до бюджетів коштів, в тому числі за рахунок реалізації майна банкрутів. Надходження в рахунок погашення податкового боргу від підприємств, що перебувають у процедурах банкрутства, становлять 484 тис. грн. 

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи