Реальна заробітна плата на Львівщині зменшилась на 5%



Реальна заробітна плата зменшилась на 5% в лютому у порівнянні з січнем цього року на Львівщині, — повідомили кореспондента „ОстроВ” в управлінні статистики у Львівській області.

Середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника на Львівщині у лютому 2010 року становила 1739,95 грн., що на 6,6% більше, ніж у січні.

Найбільш оплачуваними в області залишаються працівники фінансових установ, підприємств транспорту та зв’язку, організацій державного управління, організацій, які проводять дослідження і розробки.

У промисловості середньомісячна заробітна плата становила 1873,08 грн., що на 7,7% більше за середній рівень в економіці області.

Значно нижчою була заробітна плата у працівників готелів та ресторанів, в установах охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, на підприємствах сільського господарства та пов’язаних з ним послуг.

Станом на 1 березня 2010 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на Львівщині склала 94,8 млн.грн., або 9,6% фонду оплати праці, нарахованого усім працівникам за лютий 2010 року. 

Порівняно з 1 січня загальна сума боргу збільшилась на 14%, а з 1 лютого — зменшилась на 1,8%. 

Найбільші суми боргу із виплати заробітної плати в області зафіксовано на промислових та будівельних підприємствах, в організаціях, які займаються операціями з нерухомим майном, орендою, інжинірингом та наданням послуг підприємцям, підприємства торгівлі.

Станом на 1 березня кількість працівників, які несвоєчасно або не у повному обсязі отримали заробітну плату, становила 30,9 тис.осіб., або 5,6% кількості працівників, зайнятих в економіці.

Середній розмір боргу на одного працівника склав 2149 грн.




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи