У Львові в рамках Євро-2012 у держави «видурили» ще 2,15 млн. грн.



Львівській правоохоронці встановили факт незаконного викупу приватних гаражів для проведення реконструкції та розширення аеропорту „Львів”, що нанесло державі 2,15 млн. грн. збитків, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у відділ зв’язків з громадськістю ГУМВСУ у Львівській області.

Попередньою перевіркою встановлено, що впродовж жовтня-грудня 2009 року між фізичними особами – власниками індивідуальних гаражів, що розташовані в зоні розширення ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» по вул. Любінській, 200 у м. Львові та управлінням капітального будівництва Львівської облдержадміністрації укладено ряд незаконних договорів купівлі-продажу.

Згідно з договорами держава, в особі УКБ ЛОДА, викупила, для суспільних потреб, 37 гаражних боксів вартістю 2,15 млн. грн. Гаражні бокси купили за бюджетні кошти, які відповідним рішенням Кабінету Міністрів України призначались для організації та проведення Євро-2012.

Будівництво цих гаражних боксів здійснювалось впродовж 2007-2009 років без отриманого дозволу на виконання будівельних робіт, а прийняття у експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів не оформлялось, а відтак дані гаражі були збудовані незаконно.

Службові особи товариства індивідуальних забудовників та експлуатації гаражів знали про незаконність будівництва гаражів, однак діючи в інтересах третіх осіб, вони видавали офіційні документи із внесенням до них завідомо неправдивих відомостей щодо надання правлінням товариства дозволу на будівництво даних гаражів та прийняття їх в експлуатацію.

Це в подальшому послужило підставою для неправомірного оформлення та реєстрації права власності на гаражні бокси, а потім і викупу за державні кошти.  Так, у держави «видурили» 2 млн. 150 тис. 478,70 гривень.

Співробітники УБОЗ ГУ МВС України у Львівській області зібрали матеріали дослідчої перевірки за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст. 364 та ч.2 ст.366 КК України за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, вчинених службовими особами товариства індивідуальних забудовників та експлуатації гаражів.

Розслідування кримінальної справи проводить слідчий відділ прокуратури м. Львова, оперативне супроводження забезпечує відділ боротьби з ОГ та ЗО економічного спрямування УБОЗ ГУМВС України у Львівській області.

Нагадаємо, що це вже не перший факт подібних зловживань під час підготовки Львова до Євро-2012.




Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи