У Львові в рамках Євро-2012 у держави «видурили» ще 2,15 млн. грн.



Львівській правоохоронці встановили факт незаконного викупу приватних гаражів для проведення реконструкції та розширення аеропорту „Львів”, що нанесло державі 2,15 млн. грн. збитків, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у відділ зв’язків з громадськістю ГУМВСУ у Львівській області.

Попередньою перевіркою встановлено, що впродовж жовтня-грудня 2009 року між фізичними особами – власниками індивідуальних гаражів, що розташовані в зоні розширення ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» по вул. Любінській, 200 у м. Львові та управлінням капітального будівництва Львівської облдержадміністрації укладено ряд незаконних договорів купівлі-продажу.

Згідно з договорами держава, в особі УКБ ЛОДА, викупила, для суспільних потреб, 37 гаражних боксів вартістю 2,15 млн. грн. Гаражні бокси купили за бюджетні кошти, які відповідним рішенням Кабінету Міністрів України призначались для організації та проведення Євро-2012.

Будівництво цих гаражних боксів здійснювалось впродовж 2007-2009 років без отриманого дозволу на виконання будівельних робіт, а прийняття у експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів не оформлялось, а відтак дані гаражі були збудовані незаконно.

Службові особи товариства індивідуальних забудовників та експлуатації гаражів знали про незаконність будівництва гаражів, однак діючи в інтересах третіх осіб, вони видавали офіційні документи із внесенням до них завідомо неправдивих відомостей щодо надання правлінням товариства дозволу на будівництво даних гаражів та прийняття їх в експлуатацію.

Це в подальшому послужило підставою для неправомірного оформлення та реєстрації права власності на гаражні бокси, а потім і викупу за державні кошти.  Так, у держави «видурили» 2 млн. 150 тис. 478,70 гривень.

Співробітники УБОЗ ГУ МВС України у Львівській області зібрали матеріали дослідчої перевірки за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст. 364 та ч.2 ст.366 КК України за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, вчинених службовими особами товариства індивідуальних забудовників та експлуатації гаражів.

Розслідування кримінальної справи проводить слідчий відділ прокуратури м. Львова, оперативне супроводження забезпечує відділ боротьби з ОГ та ЗО економічного спрямування УБОЗ ГУМВС України у Львівській області.

Нагадаємо, що це вже не перший факт подібних зловживань під час підготовки Львова до Євро-2012.




Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи