Майже 95 млн. грн. платежів заборгували суб’єкти господарювання Тернопільщини



Зусилля органів прокуратури Тернопільської області, у першу чергу, зосереджені на питаннях наповнення бюджету, контролю за додержанням податкового законодавства, повнотою і своєчасністю сплати платежів, правомірності відшкодування ПДВ, а також запобігання злочинам та іншим правопорушенням у сфері оподаткування, їх розкриття, припинення та розслідування.

За інформацією прокурора Тернопільської області Івана Мельничука, з початку  поточного 2010 року порушено 7 кримінальних справ у сфері оподаткування, ініційовано відповідальність більше 90 посадовців, із них 33 – працівники податкової служби. До бюджету повернуто майже 3 млн грн і пред’явлено позовів про стягнення ПДВ на суму понад півмільйона гривень, - повідомила «ОстроВ» прес-секретар прокурора Тернопільської області Леся Долішна.

Проте, як зазначив Іван Мельничук, вжиті заходи не були вичерпними й достатньо дієвими, адже припинити, чи хоча б призупинити зростання податкового боргу у регіоні так і не вдалося.

У результаті, станом на 1 березня суб’єкти господарювання заборгували майже 95 млн грн платежів, більше половини із яких – борг суб’єктів господарювання, щодо яких розпочали процедуру банкрутства. Третину цієї суми складає заборгованість обласного центру. Значні суми боргу мають економічно активні підприємства – від 2 до 5 млн грн – у Гусятинському, Зборівському, Підволочиському, Тернопільському, Чортківському районах.

Водночас, уповноважені органи виявилися неспроможними наповнити бюджет на рівні доведених планових нормативів.

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи