Борг по зарплаті на сягнув 10 мільйонів на Прикарпатті

Офіційний борг по заробітній платі збільшився ще на мільйон гривень на Прикарпатті, - повідомляє "Малакава".


Нещодавно управління праці в області отримало нові дані щодо заборгованості по заробітній платі. Станом на другу половину березня заборгованість в області по заробітній платі збільшилася у порівнянні з лютим майже на мільйон гривень.

Про це повідомила начальник управління праці ОДА Ярослава Ульванська.
Заборгованість по економічно-активних підприємствах (тобто діючих) становить 9,4 мільйона гривень, у лютому цей борг сягав 8,6 мільйонів.

«Фактично, заборгованість по економічно-активних підприємствах зменшилася, проте, до нашого обліку додалися «Облавтодор» та «Райавтодори», які на сьогодні мають борг по зарплаті більше 2 мільйонів гривень. Такий борг виник у зв`язку з тим, що казначейство не проплачує на ці підприємства кошти, затримуючи їх», — пояснює Ярослава Ульванська.

Збільшилася сума заборгованості за заробітну плату й у підприємствах, що стояли у розряді банкрутів з 1,8 мільйони у лютому до 1,9 мільйонів у березні. Збільшення суми спричинене тим, що з розряду економічно-неактивних підприємств у банкрути знову повернулося мистецьке об`єднання «Елегія», що належить обласній раді.

«Звичайно, самостійно підприємство з розряду неіснуючих підприємств у розряд банкрутів перейти не може. Тут мало бути чиєсь втручання. Крім того, борг по зарплаті близько 3 тисяч гривень обласна рада вже давно могла погасити», — начальник управління праці.

Серед боржників по заробітній платі є також Івано-Франківські ЖЕО. Зокрема, ЖЕО №3 та ЖЕО №5 офіційно заборгували працівникам 145 та 136 тисяч гривень відповідно. Один з ЖЕО області, що знаходиться у Тисмениці, збанкрутував.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи