Львів віддав державі свій стадіон до Євро-2012



Депутати Львівської міської ради погодили передачу цілісного майнового комплексу ЛКП «Дирекція з будівництва стадіону у Львові» Кабінету міністрів України, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської міськради.

За це рішення проголосувало 86 депутатів під час сьогоднішнього засідання сесії Львівської міськради.

Відтак уряд має профінансувати 100% вартості подальшого будівництва стадіону, а за Львовом залишиться право на частку у майбутній євроарені, яка відповідатиме вкладеним на даний момент коштам з міського бюджету.

«Пропозиція Міністерства сім’ї молоді та спорту щодо надання згоди на передачу цілісного майнового комплексу ЛКП «Дирекція з будівництва стадіону у Львові» у державну власність з юридичної точки зору є найбільш прийнятною для міської ради. Адже з передачею ЛКП і надалі залишатиметься замовником робіт з будівництва. Наступний крок має зробити КМУ, ухваливши відповідне рішення. Потім буде створена комісія з передачі – приймання об’єкта», — сказала начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

При цьому у власності територіальної громади Львова залишається ділянка площею 25 га біля стадіону, а ЛКП та держава матимуть право користування нею.

Щодо євроарени мають бути прийняті ще дві ухвали Львівської міськради: про передачу об’єкта, а після завершення будівництва  — ухвала про розподіл часток власності на об’єкт відповідно до коштів, які були вкладені у будівництво.

Нагадаємо, що 23 березня мерія Львова повідомила про наміри уряду виступити замовником будівництва стадіону до Євро-2012.  




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи