Ринки Тернопільщини об’єднає регіональна галузева рада



Голова Асоціації «Ринки Тернопільщини» Олекандр Макухівський озвучив звернення Асоціації ринків та громадських організацій щодо необхідності створення регіональної галузевої ради з діяльності ринків, яка буде постійно діючим консультативно-дорадчим органом. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА.


В області функціонує 67 ринків різних форм власності, на яких працюють тисячі підприємців, десятки тисяч продавців, сотні працівників, для яких це є єдиним видом заробітку, робочим місцем у сьогоднішній кризовій фінансовій ситуації. Тому, для забезпечення стабільності у діяльності ринків, зменшення негативного впливу необґрунтованих рішень органів виконавчої влади є необхідність у створені такої ради, яка об'єднає підприємців, адміністрації ринків і працівників ринків та забезпечить їх участь у формуванні державної політики у сфері підприємництва, запровадить прозорий механізм їх участі у підготовці проектів рішень органів виконавчої влади, які стосуються реалізації державної регуляторної політики.

На сьогодні розробляється положення даної галузевої ради, в якому буде визначено питання формування складу робочих груп з питань діяльності ринків, з питань взаємодії з місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, з соціальних питань, з питань опрацювання нормативно-правових та законодавчих актів, з вирішення проблемних питань діяльності ринків. Особливу увагу буде приділено питанню щодо залучення підприємців районів та міста Тернополя до утворення місцевих галузевих рад з питань торгівлі, послуг та діяльності ринків.

Організаційне засідання обласної галузевої ради з питань діяльності ринків планується провести 29 березня 2010 року в приміщенні облдержадміністрації.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи