Ринки Тернопільщини об’єднає регіональна галузева рада



Голова Асоціації «Ринки Тернопільщини» Олекандр Макухівський озвучив звернення Асоціації ринків та громадських організацій щодо необхідності створення регіональної галузевої ради з діяльності ринків, яка буде постійно діючим консультативно-дорадчим органом. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА.


В області функціонує 67 ринків різних форм власності, на яких працюють тисячі підприємців, десятки тисяч продавців, сотні працівників, для яких це є єдиним видом заробітку, робочим місцем у сьогоднішній кризовій фінансовій ситуації. Тому, для забезпечення стабільності у діяльності ринків, зменшення негативного впливу необґрунтованих рішень органів виконавчої влади є необхідність у створені такої ради, яка об'єднає підприємців, адміністрації ринків і працівників ринків та забезпечить їх участь у формуванні державної політики у сфері підприємництва, запровадить прозорий механізм їх участі у підготовці проектів рішень органів виконавчої влади, які стосуються реалізації державної регуляторної політики.

На сьогодні розробляється положення даної галузевої ради, в якому буде визначено питання формування складу робочих груп з питань діяльності ринків, з питань взаємодії з місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, з соціальних питань, з питань опрацювання нормативно-правових та законодавчих актів, з вирішення проблемних питань діяльності ринків. Особливу увагу буде приділено питанню щодо залучення підприємців районів та міста Тернополя до утворення місцевих галузевих рад з питань торгівлі, послуг та діяльності ринків.

Організаційне засідання обласної галузевої ради з питань діяльності ринків планується провести 29 березня 2010 року в приміщенні облдержадміністрації.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи