Обласна рада хоче дешевого хлібу на Прикарпатті

На черговій, 37 сесії Івано-Франківської обласної ради, схвалено рішення про відкриття кредиту державному підприємству “Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів” на суму 6 мільйонів гривень, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі Обласної ради.

Кредит буде відкрито для закупівлі продовольчого зерна. Термін погашення кредиту – до 30 березня 2011 року.

Наразі, відпускна ціна на борошно на цьому хлібопідприємстві складає (в безтарному виді) 2000 грн. за 1 т вищого ґатунку і першого – 1820 грн. Рівень рентабельності і виробництва борошна склав лише 0,2%, внаслідок цього ціни на хліб масових сортів залишаються стабільними.

На післясесійній оперативній нараді у голови обласної ради Ігоря Олійника заступник голови Остап Дзеса з приводу прийняття згаданого рішення зазначив: “Це обґрунтоване рішення обласної ради дасть можливість формувати регіональні ресурси зерна на 2010 рік. Бажано, щоб коефіцієнтом корисної дії від таких рішень стали дійсно стабільні ціни на вітчизняне борошно і неподорожчання, а здешевлення хліба”.

Довідка:

За 2009 рік ДП “Івано-Франківський комбінат хлібопродутів” сплатив до бюджету 2532,1 тис. грн., або на 1,4 тис. грн. більше в порівнянні з 2008 роком, в тому числі до місцевого бюджету 863,9 тис. грн. або на 200 тис. грн. більше позаминулорічного. Також сплачено 1343,2 тис. грн. внесків до цільових фондів.

Івано-Франківський хлібокомбінат заборгованості по кредитних ресурсах немає.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи