Тернопільська облрада заробила 4 млн. грн. на аеропорті, який не працює



Тернопільська облрада заробила 4 мільйони. на аеропорті, який не працює. Регулярних рейсів з летовища немає, - повідомляє «Gazeta.ua».

Регіональний Фонд держмайна заробив для Тернопільської області чотири мільйони гривень. Спочатку він продав на аукціоні тернопільське летовище, а потім розірвав договір з покупцем, та стягнув пеню.

Зараз на баланс підприємств облради передають конфісковані в покупця аеропорту - фірми з австрійським капіталом “СЦ-Сервіс-Центр-Стрий”, - готель та недобудовану автомайстерню.

Це майно забрали в підприємства за невиконання умов договору.

Аукціон, на якому продали летовище, відбувся у 2006 році. На торгах було троє учасників. Перемогла фірма зі Стрия - за аеропорт, який був комунальним підприємством облради, мали заплатити 32 мільйони гривень. Однак першої частини суми у встановлений термін так і не внесли. Натомість покупець подав у суд на фонд Держмайна.

Звинувачував регіональне відділення в тому, що воно внесло в договір додаткові умови, хоча не мало на це права. Судова тяганина дійшла до Верховного суду. Він визнав що ФДМУ діяв правомірно. Натомість підприємство "СЦ-Сервіс-Центр-Стрий" порушило умови договору і зобов’язане сплатити пеню сумою 6,4 млн. грн - 20% від загальної суми, яку фірма повинно була заплатити за аеропорт.

Виконавча служба стягнула з рахунків підприємства близько 500 тисяч гривень. Ще мільйон стягнули за рахунок застави, яку вносила фірма перед аукціоном. Більше грошей в "СЦ-Сервіс-Центр-Стрий" не було.

Виконавча служба описала власність підприємства - готель і недобудовану автомайстерню. З аукціону продати їх не вдалося, тому тепер їх передають облраді Тернополя. Вартість цього майна - близько трьох мільйонів.

За загальними підрахунками майном та грошима облрада отримала близько 4 мільйонів гривень. Щоправда нового інвестора для аеропорту так і не знайшли. Летовище простоює, приймаючи тільки чартерні літаки. Регулярних авіарейсів немає.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи