На 1,3 мільйони гривень обладнання закупили в Івано-Франківську обласну лікарню

Івано-Франківська обласна клінічна лікарня отримала нове сучасне обладнання, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

Відтепер працівники лабораторії та відділення хронодіалізу надаватимуть ще якісніші медичні послуги своїм пацієнтам. З тим як працює нове обладнання вирішив ознайомитися голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук, який у середу відвідав лікувальний заклад.
Так у лабораторії обласної лікарні тепер практично відсутній фактор людської помилки, адже вона повністю переоснащена, усі дослідження здійснюють автомати. За словами завідуючої лабораторією ОКЛ Тамари Томащук лабораторія отримала мікробіологічний аналізатор, гематологічний аналізатор та біохімічний навіватоматичний аналізатор. Гордість лабораторії – повний автомат для бактеріології. Це лише четвертий такий апарат в Україні До сьогодні ним могли похвалитися лише клініки Києва, Чернівців та Хмельницького. За його допомогою лікарі отримали змогу визначати всі типи мікробів та грибів, що стали збудниками захворювання пацієнта. До того ж відтепер результати аналізів будуть отримуватися набагато швидше.
Також в обласній лікарні з’явилась і нова система водоочистки води, яку використовують для потреб лікування хворих, що знаходяться на штучній нирці. Дана система водоочистки дала змогу підключати одночасно не 12, а 18 апаратів штучної нирки. Таким чином лікарня зможе обслуговувати більшу кількість пацієнтів. Вартість системи складає 400 тисяч гривень. Наскільки важливою для лікарні є дана система розповів завідувач відділенням хронодіалізу Олег Легун: « Стара система очистки води, яку ми використовували досі була не настільки потужною, як то було нам необхідно. На даний час ми уже збільшили кількість апаратів штучної нирки, що одночасно працюють з 12 до 18.
Варто зазначити, що нове медичне обладнання було закуплено як за кошти обласного, так і державного бюджетів. Зокрема, на це були виділені кошти, які область отримала в рамках програми боротьби із грипом.
Керівництво лікарні зазначає, що придбана медтехніка значно наблизила їх лікувальний заклад до європейських стандартів охорони здоров"я. Лікарі визнають, сьогодні медичний заклад вже є одним з кращих на Західній Україні.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи