В міський бюджет Тернополя від податку з власників транспортних засобів надійшло 938 тис.грн



До міського бюджету Тернополя від податку з власників транспортних засобів надійшло понад 930 тис.грн, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів є складовою спеціального фонду дохідної частини міського бюджету і займає близько 38% всього спеціального фонду.

За словами заступника міського голови з фінансових питань Зіновія Новосельського, станом на 25 січня 2010 року надходження по цьому податку склали 938,3 тис.грн., що більше ніж у аналогічний період минулого року на 43,7 тис.грн. До кінця поточного місяця  прогнозується ще біля 100,0 тис.грн. поступлень по транспортному податку.

Ріст надходжень в січні цього року проти минулого 2009 року пояснюється тим, що Законом України від 25.12.2008 р. №797 УІ з 01.01.2009 р. були збільшені ставки податку по окремих транспортних засобах і їх власники не сплачували податкові зобов'язання аж до прийняття Закону України про часткове зменшення ставок податку (Закон України від 05.03.2009 р. №1075-УІ).

Проведена  виконавчим комітетом Тернопільської міської ради спільно з відділом реєстрації ДАІ , ДПА у м.Тернополі роз'яснювальна робота серед власників транспортних засобів суттєво вплинула на  сплату ними транспортного податку.

До слова, на обліку в ДПА у м.Тернополі перебуває 974 тис. транспортних засобів, зареєстрованих  юридичними особами, та 44 тис. фізичними особами – власниками транспортних засобів.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи