В міський бюджет Тернополя від податку з власників транспортних засобів надійшло 938 тис.грн



До міського бюджету Тернополя від податку з власників транспортних засобів надійшло понад 930 тис.грн, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів є складовою спеціального фонду дохідної частини міського бюджету і займає близько 38% всього спеціального фонду.

За словами заступника міського голови з фінансових питань Зіновія Новосельського, станом на 25 січня 2010 року надходження по цьому податку склали 938,3 тис.грн., що більше ніж у аналогічний період минулого року на 43,7 тис.грн. До кінця поточного місяця  прогнозується ще біля 100,0 тис.грн. поступлень по транспортному податку.

Ріст надходжень в січні цього року проти минулого 2009 року пояснюється тим, що Законом України від 25.12.2008 р. №797 УІ з 01.01.2009 р. були збільшені ставки податку по окремих транспортних засобах і їх власники не сплачували податкові зобов'язання аж до прийняття Закону України про часткове зменшення ставок податку (Закон України від 05.03.2009 р. №1075-УІ).

Проведена  виконавчим комітетом Тернопільської міської ради спільно з відділом реєстрації ДАІ , ДПА у м.Тернополі роз'яснювальна робота серед власників транспортних засобів суттєво вплинула на  сплату ними транспортного податку.

До слова, на обліку в ДПА у м.Тернополі перебуває 974 тис. транспортних засобів, зареєстрованих  юридичними особами, та 44 тис. фізичними особами – власниками транспортних засобів.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи