Майже 2 млн. грн. потратить Тернопільщина на реконструкцію вуличного освітлення



Майже 2 мільйони гривень на умовах співфінансування, буде виділено з міського бюджету міста та частково із стабілізаційного фонду державного бюджету  на реконструкцію вуличного освітлення Тернополя, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Тендер на виконання робіт із реалізації проекту «Реконструкція вуличного освітлення з впровадженням енергозберігаючих технологій в м. Тернополі» виграло ТзОВ «Шредер».

Як розповів начальник КП «Тернопільміськсвітло» Юрій Козіцький, даний проект розроблений фахівцями підприємства і передбачає реконструкцію мережі освітлення міських вулиць, встановлення енергозберігаючих електроламп, а також влаштування диспетчерського пункту з програмним забезпеченням «Карта мнемосхема міста».

Завдяки новому обладнанню здійснюватиметься програмне керування процесом вмикання освітлення упродовж доби, регулювання світлової напруги в неробочий час, зчитування відповідних показників тощо. Уся інформація, пов’язана із світловим забезпеченням міста, передаватиметься на диспетчерський пункт у режимі мобільного зв’язку.

Вартість проекту, за словами Юрія Козіцького, становить 1711948 грн., з них 395 тис.грн. на умовах співфінансування, буде виділено з міського бюджету м. Тернополя, решту – із стабілізаційного фонду державного бюджету.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи