На Тернопільщині зарплата під час дії карантину нараховуватиметься у розмірі середньомісячної



Заробітна плата на Тернопільщині під час дії карантину нараховуватиметься у розмірі середньомісячної, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.


Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Іван Наливайко провів засідання комісії з підтвердження фактів простою у зв'язку із ситуацією, що є небезпечною для життя чи здоров'я працівників або людей, які їх оточують.

На комісії було розглянуто питання про оплату праці працівників під час дії карантину, оголошеного в зв’язку з поширенням захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання.

Як зазначалося,  відповідно до Кодексу законів про працю України, рішення стосовно підтвердження фактів вимушеного  простою повинно прийматись колегіально. Тому комісія, відповідно до наданих їй повноважень, ухвалила рішення підтвердити факт простою з 02 по 05 листопада 2009 року у зв'язку із ситуацією, що є небезпечною для життя чи здоров'я працівників або людей, які їх оточують, а саме: поширення грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09. За період простою повинна здійснюватись оплата у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи