Шахраї ввезли 500 тонн оливкової олії на Закарпаття з Іспанії

Упродовж 10 місяців з Угорщини до України було ввезено маслини та оливкову олію вагою майже 500 тонн із порушенням митного законодавства, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в Державній митній службі.

До Ужгородської митниці було подано товаросупровідні документи, згідно з якими товар «маслини, олія оливкова» перевозили з Панами на адресу одного із закарпатських підприємств.
Під час проведення митного контролю закарпатський підприємець-отримувач вказав в декларації, що вартість товару – трохи більше 1 млн грн. Відповідно, митники нарахували та стягнули майже 345 тис. грн митних платежів.
Однак, як з’ясувалося пізніше, коли надійшли підтверджувальні документи від митних органів Угорщини, насправді цей товар відправляла іспанська фірма через англійську до Закарпаття, і вартість оливок – 3,6 млн грн. Тож підприємець мав сплатити у 3 рази більше за імпортований товар –– не 345 тис. грн, а близько 1,2 млн грн.
Відтак, порушник свідомо подав до Ужгородської митниці неправдиві дані щодо відправника та вартості товару аби уникнути сплати податків і зборів у сумі 835 тис. грн.
За цим фактом Ужгородська митниця порушила кримінальну справу.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи