22 аптеки завищили ціни на ліки від грипу на Прикарпатті

З 29 перевірених аптек на Прикарпатті завищені ціни на антигрипозні медпрепарати виявили у 22, - повідомляє "ЗІК".

Сьогодні, 2 листопада, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук провів нараду з керівниками провідних фармацевтичних підприємств та завідувачами аптек обласного центру за підсумками перевірок, що відбулися минулими вихідними, щодо необґрунтованого підвищення цін та наявності необхідних протигрипозних медикаментів. З 29 перевірених аптек (і не лише обласного центру) у 22 зафіксовано підвищення цін на антигрипозні медпрепарати і засоби індивідуального захисту.
«На гарячу лінію обласної державної адміністрації надійшла низка звернень громадян щодо раптового підвищення цін на медичні препарати, і це тоді, коли на оптовому ринку ціни на них не підвищилися, – зазначив голова ОДА.
У зачитаній заступником начальника управління економіки ОДА Василем Насадюком довідці зазначалося: минулої п’ятниці відбулася нарада з власниками аптечних закладів, під час якої влада закликала усіх фармацевтів «утриматися від підвищення цін на медпрепарати під час епідемії грипу». Однак, як свідчать матеріали перевірок, в окремих аптеках ціни на зазначений перелік ліків – «Амізон», оксолінову мазь, «Арбідол», «Афлубін», засоби індивідуального захисту (пов’язки) були завищеними на 20-25%. Зокрема, у різних аптеках «Арбідол» коштував 26 грн, 40 грн, 43.40; оксолінова мазь, яка раніше коштувала 3.30, зараз 5.85, 8.90 а то й 10 грн; «Амізон» – від 32 грн і вище.
«Якщо ми з вами домовимося, і ви стабілізуєте ціни до рівня початку епідемії, 26 жовтня, я зніму усі перевірки з аптек», – запевнив голова ОДА. Микола Палійчук закликав фармацевтів утриматися від підвищення цін на лікувальні засоби. Своєю чергою фармацевти просили владу «не тероризувати» їх перевірками, «по декілька разів на день». Мовляв, «аптекарі і без того працюють у складних умовах ажіотажу, падають з ніг і також хворіють».
На закиди щодо підвищення цін вони сказали, що насправді ціни підвищили постачальники ліків, а у них торгові націнки не зросли, вони становлять 20%, максимум – 30%. Скаржилися аптекарі на відсутність необхідних ліків.
За словами Миколи Палійчука, «день-два аптеки працюватимуть з коліс, далі постачання необхідних ліків стабілізується».

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи