22 аптеки завищили ціни на ліки від грипу на Прикарпатті

З 29 перевірених аптек на Прикарпатті завищені ціни на антигрипозні медпрепарати виявили у 22, - повідомляє "ЗІК".

Сьогодні, 2 листопада, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук провів нараду з керівниками провідних фармацевтичних підприємств та завідувачами аптек обласного центру за підсумками перевірок, що відбулися минулими вихідними, щодо необґрунтованого підвищення цін та наявності необхідних протигрипозних медикаментів. З 29 перевірених аптек (і не лише обласного центру) у 22 зафіксовано підвищення цін на антигрипозні медпрепарати і засоби індивідуального захисту.
«На гарячу лінію обласної державної адміністрації надійшла низка звернень громадян щодо раптового підвищення цін на медичні препарати, і це тоді, коли на оптовому ринку ціни на них не підвищилися, – зазначив голова ОДА.
У зачитаній заступником начальника управління економіки ОДА Василем Насадюком довідці зазначалося: минулої п’ятниці відбулася нарада з власниками аптечних закладів, під час якої влада закликала усіх фармацевтів «утриматися від підвищення цін на медпрепарати під час епідемії грипу». Однак, як свідчать матеріали перевірок, в окремих аптеках ціни на зазначений перелік ліків – «Амізон», оксолінову мазь, «Арбідол», «Афлубін», засоби індивідуального захисту (пов’язки) були завищеними на 20-25%. Зокрема, у різних аптеках «Арбідол» коштував 26 грн, 40 грн, 43.40; оксолінова мазь, яка раніше коштувала 3.30, зараз 5.85, 8.90 а то й 10 грн; «Амізон» – від 32 грн і вище.
«Якщо ми з вами домовимося, і ви стабілізуєте ціни до рівня початку епідемії, 26 жовтня, я зніму усі перевірки з аптек», – запевнив голова ОДА. Микола Палійчук закликав фармацевтів утриматися від підвищення цін на лікувальні засоби. Своєю чергою фармацевти просили владу «не тероризувати» їх перевірками, «по декілька разів на день». Мовляв, «аптекарі і без того працюють у складних умовах ажіотажу, падають з ніг і також хворіють».
На закиди щодо підвищення цін вони сказали, що насправді ціни підвищили постачальники ліків, а у них торгові націнки не зросли, вони становлять 20%, максимум – 30%. Скаржилися аптекарі на відсутність необхідних ліків.
За словами Миколи Палійчука, «день-два аптеки працюватимуть з коліс, далі постачання необхідних ліків стабілізується».

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи