Кабмін виділив пів мільярда гривень на боротьбу з епідемією грипу

Кабінет Міністрів України виділяє додатково півмільярда гривень на боротьбу проти каліфорнійського грипу, – повідомили кореспондента "ОстроВ" на сайті Прем'єр-міністра.

"Сьогодні уряд приймає рішення про виділення додатково півмільярда гривень, щоб закупити всі необхідні ліки, медичні маски, апарати штучного дихання і багато інших необхідних речей, які мусить мати країна для боротьби з проявами цієї епідемії", - сказала сьогодні під час спеціального засідання Кабміну, яка проходить спільно з Державною надзвичайною протиепідемічною і протиепізоотичною комісією, Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.
При цьому прем’єр нагадала, що Україна у той час, коли каліфорнійський грип з’явився у світі, уже закупила необхідні медикаменти та профілактичні засоби для попередження розповсюдження хвороби.
"Уже були закуплені у необхідній кількості тести для з’ясування відповідної хвороби, і вони зараз розвозяться по всім лікарням. З резервного фонду ми закупили достатню кількість медичних масок, які дають можливість захистити людину. З вчорашнього дня почалося розвезення цих медичних масок по всім регіонам України", - пояснила голова уряду.
При цьому прем’єр підкреслила, що "коли у світі лише тільки почалися виявлення каліфорнійського грипу, Україна з резервного фонду, виділивши гроші, закупила медикаменти, у тому числі профілактичні, які будуть необхідні для боротьби з цією хворобою. З учорашнього дня медикаменти розвозяться по всіх лікарнях України".
"У кожній без виключення області є необхідні лабораторії і системи для встановлення правильних діагнозів", - додала Юлія Тимошенко.
Прем’єр запевнила, що урядова команда і Міністерство охорони здоров’я тримають ситуацію на контролі.

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи