Львову не вистачає труб, щоб освоїти кошти з держбюджету на цілодобове водопостачання









Місту Львову не вистачає труб для заміни на великих водогонах, щоб освоїти кошти з держбюджету на цілодобове водопостачання.   

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні під час прес-конференції, повідомляє кореспондент „ОстроВ”.

Для робіт на одному з найбільших водозаборів  Львова —„Плугівському” потрібно 9 км труб, однак в Україні є лише 5 км труб необхідного діаметру на Харцизькому трубному заводі.

Решта 4 км труб влада планує придбати в Росії та Словаччині, проте ще досягнуто остаточних домовленостей. „Отака ситуація в нашій державі, що ми, країна, яка виготовляє труби, а для нашого водогону ми мусимо брати з-за кордону”, — зазначив міський голова Львова. 

Крім цього, як повідомив А.Садовий, на сьогодні вже замінено 2 км водогону в Крехівському напрямку, проводиться модернізація електрообладнання на Миколаївській та Винниківській насосних станціях.

Загалом після використання бюджетних коштів влада очікує крім покращення водопостачання зекономити електроенергію — планується економії на суму близько 3 млн. грн. на рік.

При цьому міський голова Львова відмовився називати конкретні терміни завершення робіт по забезпеченню цілодобового водопостачання Львова.  

Загалом в 2009 році місту Львову на забезпечення цілодобового водопостачання заплановано виділити понад 190 млн. грн. з держбюджету, на сьогодні виділено вже 120 млн. грн. 

 




Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи