Чернівці очікують пожвавлення економічної співпраці з Ізраїлем







Буковина очікує пожвавлення економічної співпраці з Ізраїлем. На цьому наголосив голова Чернівецької облдержадміністрації під час зустрічі із делегацією Держави Ізраїль на чолі з Міністром держави Ізраїль з питань інформації та діаспори Юлієм Едельштейном. Так, на думку очільника крайової влади, пріоритетними напрямками співробітництва є реалізація транзитного потенціалу краю, який нині розглядається саме як товар, співпраця у галузі сільського господарства, використання туристичного та природно-рекреаційного потенціалу Буковини, зокрема у галузі бальнеології.

Володимир Куліш зазначив, що очікування пожвавлення економічної складової співробітництва не випадкові, адже взаємовідносини між Буковиною та Ізраїлем були об’єктивно встановлені задовго до здобуття незалежності та світового визнання наших держав, позаяк в Ізраїлі існує декілька поколінь буковинських та чернівецьких земляцтв. Саме за ініціативи керівництва Чернівецької області, чи не вперше за історію однієї з найбільших євроінтеграційних структур – Центральноєвропейської Ініціативи, представник ізраїльської сторони брав участь в Робочій зустрічі ЦЕІ, що проходила на Буковині. Велике значення нині мають й міжмуніципальні зв’язки міст Чернівці та Назарет-Ілліт. Голова облдержадміністрації відзначив й те, що з ініціативи чернівецьких фахівців на засіданні українсько-ізраїльської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, що відбулася в листопаді 2005 року, у спільний протокол було внесено пропозиції про співробітництво української та ізраїльської сторін за програмами ENPI (нового Європейського Інструменту Партнерства и Сусідства) у співвідношенні із спільними пріоритетами, що визначені  Планами дій «Україна-ЄС» та «Ізраїль-ЄС». «У більш прагматичній формі ці ініціативи знайшли відображення в угоді про співробітництво Буковинської торгово-промислової палати та торгово-промислової палати «Ізраїль-Україна», яку було підписано в рамках святкування 600-річчя Чернівців», - зауважив Володимир Куліш.

У свою чергу Юлій Едельштейн пообіцяв всіляко сприяти розвиткові гармонійних стосунків між Ізраїлем та Чернівецькою областю. Він вважає, що колишні чернівчани, багато з яких є депутатами Кнессету або керівниками потужних бізнесових структур, були б зацікавлені у налагодженні економічних зв’язків з Буковиною. Наостанок Міністр держави Ізраїль з питань інформації та діаспори запросив очільника виконавчої влади Буковини взяти участь у презентації міжнародної акції «Народи Світу пишуть Біблію від руки рідною мовою», що відбудеться сьогодні в обласному центрі, та здійснити свій запис у Біблії.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи