На 14 мільйонів збільшено статутний фонд Івано-Франківського "Теплокомуненерго"

На 14 мільйонів 750 тисяч гривень збільшила статутний фонд "Теплокомуненерго" Івано-Франківська міська рада, - повідомляє "ТРК Вежа".

Відповідне рішення депутати ухвалили на 45-й сесії. Збільшення статутного фонду передбачено двома угодами із Європейським банком реконструкції та розвитку , наголосив директор "Теплокомуненерго" Ігор Прокопів. Одна з них передбачає отриманння підприємством позики в сумі 17 мільйонів євро для модернізації теплопостачання протягом 2010-2011 років. Для цього, фахівці ЄБРР уже провели експертну оцінку фінансового стану підприємста. Її результатом став висновок про необхідність збільшення статутного фонду "Теплокомуненерго" на суму понад 14 мільйонів гривень. Ці кошти будуть спрямовані і на погашення поточних платежів, каже Ігор Прокопів:
"У підприємства є певні призначення. Перше- сплата за призначенням газової комісії. Друге- оплата за податки, податкової заборгованності і т.д. Це десь є компенсація тих втрат, які ми несемо по розрахунках із ЖЕКами. Ми домовились, що цього року ми отримаємо статутний фонд всього в 2 мільйони гривень, які підуть на комісію Євробанку. А тих 14 мільйонів будуть розтерміновані на термін дії угоди, тобто на 2010-2011 роки. Тому що місту зараз оплатити 14 мільйонів буде важко, бо бюджет виконується з трудом, через фінансову кризу, і дуже багато підприємств не працює так, як би вони мали працювати. Тому, були проведені певні перемовини про те, що буде платитись траншами".

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи