Відпочинок в Карпатах дешевшає через кризу

Відпочити в Карпатах цього року можна буде за помітно нижчу ціну ніж минулого року, - повідомляє "nashemisto.if.ua".

Українці стали більше утримуватись від відпочинку в Карпатах через зниження доходів і несприятливу погоду в червні. Як наслідок — більша частина житла, яке власники мали намір здавати в оренду відпочивальникам, пустує. Готелі і котеджі теж не надто активно приймають туристів. За словами представників туристичних агентств, попит на тури в Карпати цього літа скоротився більш ніж на третину в порівнянні з минулим роком. Продовжують користуватися попитом тільки оздоровчі заклади — як і раніше популярні путівки в Трускавець, Сваляву і Моршин. Вартість відпочинку в місцевих лікарнях обійдеться відпочивальниким у середньому в 220 гривень на добу з людину, у поліпшеному номері — 290 гривень. Пропозиції «люкс» стартують від 550 гривень на добу і досягають 1500 гривень.

Непогано бронюються місця в міні-готелях, розташованих біля лікувальних курортів. У середньому номер у такому готелі коштує від 160 гривень на добу. Приблизно в 70 гривень на день буде обходитися лікування в прилеглих санаторіях.

На відміну від лікарень і згаданих міні-готелів, бази, розташовані вдалині від курортних міст і міні-готелі, практично не мають постояльців. Частково через те, що туристи не знають про їхнє існування, тому що власники не вміють просувати свої послуги.

Відсутність постояльців змусила власників міні-готелів суттєво знизити ціни на оренду номерів. Так, майже у два рази в порівнянні із травнем подешевшала оренда номерів в готелі «Небокрай» (Яремча) — стандартний номер тут коштує 200 гривень на добу, а двокімнатний «люкс» — 350 гривень.
Великі готелі також знизили ціни на свої послуги. Так, двомісний стандарт у комплексі «Буковель» коштує 180 гривень на добу, а це майже в 10 разів дешевше, ніж узимку. Переглядають цінову політику також приватні садиби — житло на околицях Буковеля можна зняти за 50-10 гривень на добу з людини.
На думку експертів, зниження цін допоможе власникам збільшити число постояльців, особливо зважаючи на те, що клієнти стали активніше бронювати номери на липень і серпень. Але, незважаючи на це, потік відпочивальників у цьому сезоні скоротиться в порівнянні з минулим роком як мінімум на 20%.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи