У Львові найбільший боржник по зарплаті – ТзОВ „ЛАЗ”



ТзОВ «Львівські автобусні заводи» найбільший на Львівщині боржник із зарплати – 5,5 млн грн, – повідомляє „Державна податкова адміністрація”.
З початку року податковою службою Львівщини перевірено 245 суб’єктів господарювання (фізичних та юридичних осіб), порушення встановлені в 241, або в 98 відсотка від перевірених, донараховано 3,7 млн гривень податку з доходів та штрафних санкцій.

26 матеріалів про виявлені порушення при виплаті заробітної плати передано до органів прокуратури та органів виконавчої влади.

З початку року за результатами заслуховування керівників підприємств-боржників на засіданнях тимчасових комісій при держадміністраціях з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, 151 підприємство погасило заборгованість із заробітної плати на суму 47,7 млн грн та перерахувало до бюджету 1,9 млн грн податку з доходів фізичних осіб.

Найбільшими боржниками з виплат зарплати у Львівській області станом на 07.05.09 були такі підприємства:

1. ТзОВ «Львівські автобусні заводи» – 5,5 млн грн.

2. Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут – 4,4 млн грн.

3. ВАТ «Львівська вугільна компанія» – 2,8 млн грн.

4. ДП «Полярон» – 1,3 млн грн.

До органів прокуратури передано інформаційні матеріали на 223 підприємства на суму заборгованості – 46,1 млн грн.

Для запобігання втрат бюджету внаслідок приховування виплат фактичної заробітної плати проводиться систематичний ґрунтовний аналіз стану виплат зарплати по кожному регіону з урахуванням особливостей галузей економіки. ДПА у Львівській області проводить спільні перевірки з цього питання із залученням підрозділів УМВС України, Міністерства праці та соціальної політики, Пенсійного фонду, Держкомпідприємництва, Держнагляду, органів прокуратури, виконавчої служби та інших державних відомств та установ.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи