350 мільйонів і в Коломиї буде сміттєпереробний завод



До 2011 року в Коломиї таки побудують сміттєпереробний комплекс, - повідомляє „Обласне радіо”.

Вже за три місяці буде завершена вся “паперова” робота. За передбаченнями спеціалістів, такий сучасний завод з повною комплектацією обладнання, машинами, технічним обладнанням та навчанням кадрів у Відні буде коштувати 350 млн. євро.

Завод буде займати площу 8 га, що дорівнює площі коломийського сміттєзвалища, яке планується утилізувати. Коломияни додатково отримають 650 робочих місць. Єдиною вимогою є те, що технічного директора призначать чи з Києва, чи з Австрії.

За словами Григорія Снігира, доктора технічних наук, академіка високих технологій в області сміттєпереробки, генерального директора проектно-будівельної компанії "Україна-Австрія", приїзд був необхідний, оскільки надані технічні умови не задовільняли всіх потрібних вимог державної експертизи та євростандартів. Представники компанії обговорили нагальні робочі питання, серед яких умови побудови електричної підстанції, водовідведення та побудова каналізації, точка підключення до газопроводу, а також про надання різних каналів зв’язку. Генеральний директор підприємства зауважив, що цей проект є стратегічним та необхідним в сучасних умовах.

Відносно технічної документації першої черги, то вже узгодили з відповідними коломийськими службами та міською владою, а завод в свою чергу передбачає збір сміття, його транспортування, подвійне сортування, механічну переробку всіх видів відходів (тверді відходи, промислові, сільськогосподарські, дорожні, будівельні та відходи ліспромгоспу) для повного забезпечення повної санітарної очистки населеного пункту. В обов’язковому порядку проект передбачає і вважає за необхідність повну переробку існуючих сміттєзвалищ.

Передбачається також повна санітарна очистка всіх вулиць технічними засобами (спеціальними машинами), забезпечення контейнерами всіх видів. Також генеральний директор компанії говорив і про екологічний аспект і запевнив, що жодної шкоди довкіллю не може бути завдано заводом, оскільки сміття не спалюватиметься, а проходитиме механічну переробку. Якщо розглядати подібні проекти в Європі, то такі об’єкти розміщуються за 35м від житлової зони.

Проектно-будівельна компанія "Україна-Австрія" має 23 підприємства, власні проектні інститути та заводи, працює безпосередньо з Австрією. Це єдине підприємство України, що входить до міжнародного консорціуму. Компанія вже розробила 5 проектів, які пройшли державну експертизу, що функціонують на території Криму, Волинської та Чернігівської областей Австрія ж по всій Європі вже має 165 подібних заводів і вона є передовою в цьому питанні в цій частині світу. Українці та австрійці успішно співпрацюють вже 8 років.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи