Від Львова до кордону з Польщею збудують вузьку „євро” колію



Кабмін підтримав будівництво євроколії від Польщі до Львова вартістю 500 млн євро, - повідомляє "Zaxid.net".

Проект будівництва вузької колії від кордону з Польщею до Львова підтримав Кабінет Міністрів України. Відповідне доручення прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з проханням подати пропозиції по обґрунтуванню проекту надійшло міністру транспорту Йосипу Вінському, міністру економіки Богдану Данилишину і голові Львівської ОДА Миколі Кмітю.

"Згідно з цим дорученням, "Євроколію" може бути включено до переліку пріоритетних проектів на рівні держави. Для міста включення проекту до переліку пріоритетних дозволить отримати доступ до ресурсів, які виділяться у рамках стратегії партнерства і добросусідства Європейської комісії та України. Частину з цієї суми можна буде отримати і спрямувати та розробку кошторисної документації та розробку техніко-економічного обґрунтування проекту, що є передумовою для залучення фінансування для реалізації та будівництва самої колії", - зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

Нагадаємо, що проект "Євроколія" передбачає будівництво вузької колії європейського стандарту шириною 1435 мм від кордону з Польщею до Львова. Загальна протяжність колії - близько 85 км. Вартість проекту - понад 500 млн євро.

Євроколія - це швидкий зв'язок мешканців Львова з Європою. Якщо місто забезпечить можливість комфортного доїзду туристів до міста, це значно пришвидшить розвиток туристичної інфраструктури в регіоні.

Нагадаємо, що 3 жовтня Львів вже досягнув політичної підтримки Єврокомісією проекту вузької колії.

"Єврокомісія висловлює свою повну підтримку у проекті "Євроколія". Ми зацікавлені в його повній та успішній реалізації", - зазначив заступник генерального директора генерального директорату з питань енергозбереження та транспорту Єврокомісії Золтан Казацай.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи