Гроші з другого траншу МВФ можуть піти на ліквідацію наслідків липневої повені

Прикарпаття може отримати кошти на ліквідацію наслідків липневої повені із другого траншу МВФ, - повідомляє "Малакава".

З 1 січня цього року Івано-Франківська область не отримала ні копійки з тих коштів, які були передбачені на ліквідацію липневої повені.
По це сьогодні на підсумковій прес-конференції, присвяченій роботі обласної влади у першому кварталі, сказав губернатор Прикарпаття Микола Палійчук.
«У нас 122 млн. грн. боргу перед підрядними організаціями. Від уряду чуємо багато обіцянок, але жодної копійки не надійшло, — сказав Микола Палійчук. — Це тривожить, особливо у розрізі минулих вихідних, коли ми у Верховинському, Косівському районах рятували мости, дамби, які були відбудовані, але не закріплені».
За словами губернатора, керівники районів регулярно возять у Київ документи по повені, але справа із мертвої точки не зрушується.
«Вони возять туди-сюди документи в Мінрегіонбуд. Так там придумали на кожен об’єкт робити експертизу. Експертиза ж коштує від трьох до п’яти тисяч гривень, а у нас майже три тисячі об’єктів. У мене складається враження, що вони просто затягують час, бо в державі немає грошей», — каже Микола Палійчук.
Губернатор говорить, що вище керівництво держави його запевнило в тому, що Прикарпаття отримає необхідні кошти для ліквідації наслідків липневої повені із другого траншу МВФ.

Статьи

Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Все статьи