В Івано-Франківську на комунальне майно орендну плату не підійматимуть



Ставки оренди на комунальне майно не підвищуватимуться, - повідомляє кореспондент „Острова”.

У вівторок, 24 березня, під час оперативної наради міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус дав протокольне доручення голові Фонду комунальної власності територіальної громади міста Михайлу Юсипу підготувати проект рішення Виконавчого комітету щодо заборони підвищення ставок орендної плати на комунальне майно.
Основними причинами потреби у замороження ставок орендної плати за користування комунальним майном є сучасні тенденції ринку. Адже на сьогодні досить багато площ, які здавалися в оренду, навіть у центральній частині міста пустують. Тому, міський голова вважає за необхідне залишити ставки орендної плати за комунальне майно на існуючому рівні, щоб орендарі могли їх сплачувати. Таким чином, зберігатимуться надходження від оренди комунального майна у міський бюджет. Адже надходження від оренди комунального майна територіальної громади Івано-Франківська є одним з істотних джерел наповнення міського бюджету.
Наразі, за словами міського голови Івано-Франківська, підвищення ставок оренди комунального майна заморожується як мінімум до кінця поточного року.

Після розробки відповідного проекту рішення МВК та його обговорення і затвердження на засіданні виконавчого комітету з цього приводу буде розроблений проект рішення Івано-Франківської міськради.
На сьогодні середня мінімальна ставка оренди комунального майна по місту Івано-Франківську для приміщень господарського призначення становить 2-5 гривень за м2, а для приміщень комерційного призначення 100-120 гривень за м2.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи