Ющенко відпустив ціни на українські вироби у вільний політ

Президент Віктор Ющенко зупинив дію деяких положень постанови Кабінету міністрів від 6 серпня 2008 року щодо змін до Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, повідомляє "УП"

 Зміни, затверджені постановою Кабміну від 17 жовтня 2007 року, "мають без перебільшення революційний характер".

"Замість інформативного порядку декларування суб'єктом господарювання наміру змінити ціни встановлено дозвільний", - пояснюють у прес-службі президента.

"Кожен суб'єкт, від маленького виробництва до фабрик та заводів, що виробляють українську продукцію, які в цей складний час забезпечують зайнятість населення та виробництво найбільш соціально важливих товарів, при підвищенні оптово-відпускних цін на 1% мусять збирати пакет документів і нести його до територіальних органів Державної інспекції з контролю за цінами", - зауважується у повідомленні.

"За результатами аналізу цієї інформації підвищення цін може бути погоджено або не погоджено, причому критеріїв для визнання такого підвищення необґрунтованим та відмові у погодженні зазначеною постановою Кабінету міністрів не передбачено", - додають у прес-службі.

Більше того, наголошується у повідомленні, "незважаючи на той факт, що підприємство може знаходитись в селі за сотню кілометрів від обласного центру, воно після отримання позитивного висновку Держцінінспекції повинно нести новий пакет документів відповідно до Ради міністрів Криму, обласних, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій і просити чиновників дозволити йому продавати свою продукцію".

"І таких підприємств - сотні тисяч. При цьому, імпортна продукція без зайвого клопоту завозиться й продається по будь-якій ціні", - наголошують у прес-службі і зауважують, що "такий підхід обмежує встановлене Конституцією право власників на розпорядження своєю власністю, створює загрозу усунення, обмеження чи спотворення конкуренції".

Крім того, заявляють у прес-службі, "створюються підстави для підвищення тінізації виробництва та торгівлі, зростання корупції та виникнення дефіциту на окремі товари".

"Враховуючи той факт, що постанова розповсюджується на соціально значимі товари, перебої з їх продажем матимуть значні негативні наслідки. Керуючись вищезазначеним, президент прийняв рішення про зупинку окремих положень постанови Кабміну", - повідомили у прес-службі президента.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи