Ющенко відпустив ціни на українські вироби у вільний політ

Президент Віктор Ющенко зупинив дію деяких положень постанови Кабінету міністрів від 6 серпня 2008 року щодо змін до Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, повідомляє "УП"

 Зміни, затверджені постановою Кабміну від 17 жовтня 2007 року, "мають без перебільшення революційний характер".

"Замість інформативного порядку декларування суб'єктом господарювання наміру змінити ціни встановлено дозвільний", - пояснюють у прес-службі президента.

"Кожен суб'єкт, від маленького виробництва до фабрик та заводів, що виробляють українську продукцію, які в цей складний час забезпечують зайнятість населення та виробництво найбільш соціально важливих товарів, при підвищенні оптово-відпускних цін на 1% мусять збирати пакет документів і нести його до територіальних органів Державної інспекції з контролю за цінами", - зауважується у повідомленні.

"За результатами аналізу цієї інформації підвищення цін може бути погоджено або не погоджено, причому критеріїв для визнання такого підвищення необґрунтованим та відмові у погодженні зазначеною постановою Кабінету міністрів не передбачено", - додають у прес-службі.

Більше того, наголошується у повідомленні, "незважаючи на той факт, що підприємство може знаходитись в селі за сотню кілометрів від обласного центру, воно після отримання позитивного висновку Держцінінспекції повинно нести новий пакет документів відповідно до Ради міністрів Криму, обласних, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій і просити чиновників дозволити йому продавати свою продукцію".

"І таких підприємств - сотні тисяч. При цьому, імпортна продукція без зайвого клопоту завозиться й продається по будь-якій ціні", - наголошують у прес-службі і зауважують, що "такий підхід обмежує встановлене Конституцією право власників на розпорядження своєю власністю, створює загрозу усунення, обмеження чи спотворення конкуренції".

Крім того, заявляють у прес-службі, "створюються підстави для підвищення тінізації виробництва та торгівлі, зростання корупції та виникнення дефіциту на окремі товари".

"Враховуючи той факт, що постанова розповсюджується на соціально значимі товари, перебої з їх продажем матимуть значні негативні наслідки. Керуючись вищезазначеним, президент прийняв рішення про зупинку окремих положень постанови Кабміну", - повідомили у прес-службі президента.

Статьи

Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Страна
12.04.2024
11:24

"Экономическое бронирование" от мобилизации: работа в "белую" или "налог на трусость"?

"На одного воина, который защищает Украину, должно быть 8 человек, которые обеспечивают экономически содержание этого воина. Надо находить те меры и средства, которые могут способствовать поднятию уровня экономики".
Все статьи