Цього року 13 тисяч Прикарпатців намагатимуться поступити до ВНЗ



Заявки на проходженння ЗНО подали 13 тисяч мешканців Івано-Франківської області, - повідомляє „Малакава”.

3 березня припинилася реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання якості знань.

За попередніми підрахунками, в Івано-Франківській області на тесутвання зареєструвалися понад 13 тисяч випускників.

На думку Любові Шелемей, проректора обласного інституту післядипломної освіти, цього року покращиться відсоткове відношення кількості заяв до кількості абітурієнтів.

Основна причина такого «результату» у загальній кількості випускників.

«Минулого року ми випустили більше 13 тисяч випускників, а цьогоріч понад 12 тисяч, тобто по кількісних характеристиках в цьому році абітурієнтів поменшає, але відсоткове відношення поданих заяв буде приблизно рівним», — повідомила «Малакаві» Любов Шелемей.

За словами пані Шелемей, якщо минулого року 70 % випускників вирішили спробувати свої сили на незалежному оцінюванні, то цьогоріч очікується близько 80 % заяв, від загальної кількості випускників.

Наразі, працівники регіонального центру обробляють подані заяви, тож остаточна кількість бажаючих вступити до вишів цьогоріч, наразі, не відома.

Найпопулярнішими предметами прикарпатських абітурієнтів є українська мова та література (11 582 заяви), історія України (4447 заяв) та математика (4911 заяв).

Не користуються особливим «попитом» іноземні мови, зокрема на тести з англійської зареєстровано 1229 заяв, з німецької – 146 заяв; з іспанської та французької мов – 7 та 16 заяв відповідно.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи