Аварія нафтової вишки на Прикарпатті завдала збитків довкіллю на 50 тисяч гривень

За вилив нафти на поверхню грунту екологічною інспекцією нараховано 54,5 тисяч завданих довкіллю збитків, - повідомляє «БРІЗ».

 

Нагадуємо, що 9 лютого на свердловині №541- Битків-Бабченського родовища, яка знаходиться на балансі НГВУ «Надвірнанафтогаз», внаслідок розгерметизації на запірній арматурі затрубного простору стався вилив нафтової рідини на поверхню грунту.
 

Державною екологічною інспекцією в Івано-Франківській області завершено перевірку за даним фактом аварійного забруднення довкілля. За результатами перевірки встановлено, що аварійна ситуація спричинила забруднення земель на загальній площі 2254,62 м2, з якої 732 м2–земель промисловості, 1522,62 м2–земель сільськогосподарського призначення(в тому числі 561 м2 під ріллю; 961,62 м2 – для обслуговування житлового будинку). Глибина просочування нафти в поверхню грунту складає від 5 см до 20 см.
 

Про факт даної аварійної ситуації підприємство НГВУ «Надвірнанафтогаз» несвоєчасно проінформовано Державну екологічну інспекцію в Івано-Франківській області, за що відповідальну посадову особу підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.914 КупАП.
 

За фактом забруднення грунтів нафтою із свердловини № 541-Битків Битків-Бабченського родовища Державною екологічною інспекцією в Івано-Франківській області нарахована завдана довкіллю шкода в розмірі 54579,050грн.
 

Матеріали перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства за фактом аварійної ситуації на свердловині № 541 Битків Битків-Бабченського родовища в с.Битків Надвірнянського району передано до Івано-Франківської міжрайонної природоохоронної прокуратури.
 

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи